x Zoeken
Home > Nieuws > MIME-FULNESS.NL

MIME-FULNESS.NL

23 februari 2019

Mime-Fullness is een nieuw bewegingsprogramma in ontwikkeling voor verbetering van houdings- en bewegingsproblematiek.

door Rob Mattijssen Fysiomanueel therapeut

en Sjoerd Schwibettus Mime acteur, theater docent

In de samenwerking wordt Fysiotherapie en Mime corporel op elkaar afgestemd.

Hoe sta je, loop je, zit je en andere dagelijkse handelingen of specifieke persoonlijke blokkades daarbij.

De keten van beweging van het hele lichaam is uitgangspunt voor een dynamische training. De inzichten en technieken vanuit de Mime corporel en de Fysiomanuele therapie zorgen voor besef, verbetering en hanteren van motorisch handelen als lopen, gewicht hanteren, articuleren van gewrichten en evenwicht. De training is in groepsverband: spieren en bewegingsmogelijkheden, plezier en ontdekking.

Er wordt dus vanuit 2 kanten gekeken en gehandeld, zowel in training als in therapeutische behandeling:

Rob Mattijssen en Sjoerd Schwibettus werkten de afgelopen 8 jaar samen met groepen studenten van de Arnhemse Hogeschool-theaterfaculteit, om op de vloer opnieuw te leren omgaan met eigen houding, ontwikkeling evenwicht en bewegingsbeperkingen.

Mime-fullness is voor theaterstudenten, voor mensen die hun beweging willen ontdekken en verbeteren, voor mensen met klachten, mensen zonder klachten, kortom voor jong en oud en voor iedereen. Er zal een persoonlijke bewegingsanalyse worden gemaakt waarna groepsgewijs in de studio bewogen gaat worden. Hierbij vormt de Mime Corporel de basis voor de articulatie en de spiertraining.

De eerste 3 keren wordt dit gratis aangeboden. Woensdag avonden: 20-3, 3-4, 17-4 Daarna vervolg met afspraken. Elke  sessie-training duurt 75 minuten; tussen 19.00 uur-20.30 uur.

Aanmelden + info: aanmelden@mime-fullness.nl  Zie https://mime-fullness.nl  plaats; Huis van Puck studio 011, Kazerneplein Arnhem.

Rob Mattijssen (06-15603269) is Manueel-en Craniofaciaal therapeut met praktijk op Gezondheidscentrum Onder de Linden en Medisch Centrum Westerkade te Arnhem. Sjoerd Schwibettus (06-14121495) is Mime acteur, danser, docent en beeldend kunstenaar. Hij werkt sinds 1977 bij ARTEZ en andere kunsthogescholen.