x Zoeken

Samenwerking

Ik hecht  veel waarde aan uitwisseling van kennis en expertise. Om  mijn patiënten nog beter en vollediger te kunnen behandelen en  te begeleiden werk ik regelmatig samen met diverse deskundige collega’s uit verschillende disciplines. Zowel in het gezondheidscentrum Onder de Linden, medisch centrum de Westerkade als erbuiten. Ook onderzoek/behandel ik patiënten indien nodig samen  met andere collega’s. Mijn ervaring is dat samen  kijken over de grenzen van de  verschillende vakgebieden een completer beeld laat zien van de patiënt en zijn klachten. Ca iedere 2 maanden hebben wij een gezamenlijk spreekuur, de ene keer met de Podotherapeut en de andere keer de Acupuncturist.

Hoofdpijnspreekuur

Voor mensen met chronische hoofdpijnklachten is er  in 2019 in   Medisch Centrum Westerkade een Multidiscplinair  team opgezet. Dit team richt zich op chronische hoofdpijnpatiënten  en bestaat uit huisarts, Cranio-faciaal-Manueeltherapeut, acupuncturist, diëtist, psycholoog, Logopedist, haptotherapeut en fysiotherapie gericht op stressreductie en oefentherapie.

We hebben een tweemaandelijks hoofdpijnspreekuur waarbij mensen gezien worden door huisarts Femke Duinker, cranio-faciaal-manueel therapeut Rob Mattijssen en acupuncturist Ilse Tomassen. In dit spreekuur wordt een uur de tijd genomen om gezamenlijk een intake, onderzoek en analyse te maken van de klachten van de patiënt met mogelijke doorverwijzing en vrijblijvend advies

 

Fysiotherapie & Acupunctuur Arnhem

 

Sinds 2003 werk ik  samen met verschillende  praktijken in Arnhem-Noord onder de naam Fysiotherapie & Acupunctuur Arnhem. Uitwisseling van kennis en kunde en het bieden van kwalitatief goede zorg aan onze cliënten staan hierin centraal. Wij vinden het van belang dat de patiënt hierin persoonlijke zorg en aandacht krijgt.  De samenwerking heeft in juni 2013 een verdere verdieping gekregen. Met  Tineke Oostijen. Ilse Tomassen en Ingrid Joosten werk ik  gezamenlijk vanuit gezondheidscentrum Onder de Linden. Dit biedt  de kans om direct gezamenlijk patiënten te onderzoeken en te behandelen.

Kijk voor meer informatie over de samenwerking:
www.fysiotherapiearnhem.nl

 

De Kruisbestuiving van Acupunctuur en Manueel Therapie

Rob Mattijssen en Tineke Oostijen werken al vele jaren intensief samen bij de behandeling van hun patiënten, ze combineren Manueel therapie en Acupunctuur. Door de achtergronden van beide behandelaars

Gezamelijk spreekuur.

Regelmatig  heb ik  op Medisch Centrum Westerkade en Gezondheidscentrum Onder de Linden met verschillende collega’s gezamenlijke spreekuren.

Samen met  Podotherapeut  Maartje Mouchart is er tweemaandelijks een hele dag waarop wij gezamenlijk patiënten onderzoeken en beoordelen.

Ook met  Acupuncturist Tineke Oostijen  en Psychosomatisch Fysiotherapeut Ingrid Joosten is er regelmatig een ochtend of middag waarop wij beide   patiënten onderzoeken en beoordelen.

Het voordeel is dat we zo een totaler beeld krijgen  van uw klachten en de mogelijke oorzaak.

Indien nodig kunnen wij elkaar ook  aanvullen bij de behandeling.

 

Bij vragen hierover  of als u zich wilt aanmelden kunt u contact met mij opnemen.

 

 

 

Mime-Fullness

Met Sjoerd Schwibettus werkte ik de afgelopen 10 jaar binnen Artez Arnhem met groepen uit de theaterfaculteit om op de werkvloer, in de studio, opnieuw te leren omgaan met eigen houding-expressie-evenwicht en het ontdekken van bewegingsmogelijkheden.

Mime-Fullness is een samenwerking vanuit mime en fysio:  Sjoerd Schwibettus, mimeacteur, theatermaker, docent en Rob Mattijssen, manueelfysiotherapeut, gaan samenwerken in een keten met een dynamische groepstraining.

Onder de naam mime-fullness en theater motionlab wordt dit programma in  2018 aangeboden.

Voor meer informatie zie: http://www.mime-fullness.nl en bij nieuws https://www.robmattijssen.nl/nieuws/mimefullness-programma-najaar-2019-en-voorjaar-2020/

 

Links

 

 

Tineke Oostijen   Acupunctuur   http://www.praktijksonsbeek.nl

Ilse Tomassen   Acupunctuur   http://www.acupunctuur-arnhem-oosterbeek.nl

Ingrid Joosten   Psychosomatisch fysiotherapeut   http://psychosomatiekarnhem.nl

Rian van Zandwijk   Psychologische hulpverlening   http://www.praktijkeenenal.nl

Liesbeth Woldendorp Haptotherapeut https://haptotherapie-woldendorp.nl

Maartje Mouchart   Podotherapeut    http://www.podotherapie-arnhem.nl

Pim de Neef   Fysiotherapeut   http://www.fysiotherapieschaarsbergen.nl

Fysiotherapie Musis  http://www.fysiotherapiemusis.nl

Swaters en Kremer    Tandartsen    https://www.swaterskremer.nl

Medisch Centrum Westerkade  https://www.medischcentrumwesterkade.nl

Gezondheidscentrum Onder de Linden http://www.gezondheidscentrumonderdelinden.nl

Mime-Fullness https://mime-fullness.nl

Nina Weiss   Leefstijlarts    https://www.ninaweiss.nl

Hiske Dooper Pilates coach   http://www.kinected.org

Sjoerd Schwibettus Mime Acteur https://www.walkingfaces.nl

Thymo van der Meijden   Webdesign   http://www.dermeijden.nl

Yvonne Evers   Schilderijen/schilderles   http://www.yvonneevers.nl/home/

Carolien Evers   Mode/design   http://www.bedtimeforbonzo.nl

NVMT   http://www.nvmt.nl

KNGF   http://www.kngf.nl

CRAFTA   Cranio Faciaal Therapie   http://www.crafta.nl